Helping Hands on Horses.

Shiatsu

Van Passie tot Professional

Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een traditionele Japanse heelwijze die grote gelijkenissen vertoont met acupunctuur. Het grote verschil is dat bij acupunctuur met naalden gewerkt wordt, bij Shiatsu worden enkel de handen en vingers gebruikt. Een andere omschrijving voor Shiatsu is 'drukpuntmassage'.

Shiatsu is gebaseerd op het eeuwenoude Chinese idee van de ‘Chi’. De ‘Chi’ is de levensenergie die door elk levend wezen stroomt via een netwerk van energiebanen die ‘Meridianen’ genoemd wordt. Deze meridianen zijn energetisch nauw verbonden met de organen in een lichaam. Door druk uit te oefenen op specifieke punten op deze meridianen worden blokkades opgeheven en wordt de Chi gestimuleerd.

Genees de oorzaak en niet het gevolg!

Dankzij Shiatsu helpen we paard en hond hun rust terug te vinden en hun gezondheid te bevorderen. Deze behandeling ondersteunt het paard & hond ook op emotioneel, spiritueel, energetisch en fysiek vlak. Dit in combinatie met Triggerpoints, Cranio-Sacraal, Facia-release en Aromatherapie om het helende proces te bevorderen.

Net zoals de mens, kunnen dieren uit balans geraken door stress, negatieve energie of andere problemen.

De Chinese Geneeskunde bekijkt mens (of dier) als één geheel, alles staat in verbinding met elkaar. Als jouw paard of hond een bepaalde gedragstoornis vertoont, kan dit te wijten zijn aan een onbalans in energie of organen van het dier. Door toepassing van Shiatsu-therapie wordt gezocht naar de oorzaak van het probleem: waarom vertoont het paard of de hond een bepaald gedrag ( zoals angst, bijten, depressie,..) of fysieke problemen ( zoals stijfheid, slechte vacht, snot,..)?

Dankzij Shiatsu kunnen we energetische blokkades zuiveren.

BEHANDELINGEN

Holistiche methodes en technieken

Bij Aruna kan je met je paard terecht voor de meest uiteenlopende klachten.

Voor we beginnen met de behandelen,

doen we een kort intake gesprek over welke problemen het paard

heeft gehad in het verleden en waar hij/zij nu last van heeft.

Door middel van gerichte vragen en een Chinees onderzoek voelen we waar er een bepaald onbalans is in het lichaam en naar de oorzaak van de klacht gezocht.

Op basis hiervan stellen we een behandeling en behandelingstraject

 samen om het paard terug fit en gezond te krijgen.

KLACHTEN & SYMPTOMEN

DSC01469.jpeg

UW DIEREN GEWOON EENS VERWENNEN?

Omdat zij het ook eens verdienen!

ACUPRESSUUR
 - 
SHIATSU

Shiatsu is een traditionele Japanse heelwijze die grote gelijkenissen vertoond met acupunctuur. Het grote verschil is dat bij acupunctuur met naalden gewerkt wordt, bij Shiatsu worden enkel de handen en vingers gebruikt.

image.png
TRIGGER POINTS

Een triggerpoint kun je vergelijken met een pijnlijke knoop in een toch al verkrampte spier. Als je op zo’n pijnlijke spierknoop drukt, kan die vaak een pijnlijke uitstraling geven in het lichaam. Zo kan een pijnlijke spier in de rug uitstralende pijn naar het been veroorzaken. Deze pijn pakken we aan door het triggerpoint te behandelen.

HOTSTONE MASSAGE
-
MASSAGETECHNIEKEN

Ontdek de genezende en ontspannende kracht van  Hotstones 

images-2.jpg
Jules - 1

Jules - 1

Schermafbeelding 2019-01-31 om 18.21.21.

Schermafbeelding 2019-01-31 om 18.21.21.

3

3

image

image

Jules - 3

Jules - 3

7b3f74184ae7569a0631842b5e7a2813

7b3f74184ae7569a0631842b5e7a2813

2

2

PHOTO-2018-05-15-16-38-27

PHOTO-2018-05-15-16-38-27

IMG_1637

IMG_1637

meridianen kaart

meridianen kaart