VOOR & NA

EEN DE BEHANDELING PAARD   

Om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken bij een behandeling is het van belang met onderstaande bullets rekening te houden:

 

  • Voordat een behandeling plaats vindt, mag u met het paard rijden (of het belasten) op een manier die het paard gewoon is. Dit tot maximaal 1 uur voor de behandeling.

  • Na de behandeling mag u niet rijden met het paard, of het belasten.

  • Voor de behandeling mag het paard niet vermoeid worden met lange verzorging. Hierdoor is uw paard het stilstaan immers al beu voordat we de behandeling gestart zijn, het is van belang dat het paard zich kan ontspannen. 

  • Het paard hoeft niet brandschoon te zijn, maar helemaal onder de modder, poep en losse haren is niet fijn, een behandeling kan desgevallend geweigerd worden. Droog is een must.

  • Een week vóór en een week ná de behandeling mogen geen entingen, vaccinaties of ontworming gegeven worden.

  • Indien blijkt dat het paard kreupel is. Contacteer desgevallend altijd eerst uw veearts, al is het maar om bepaalde zaken uit te sluiten. Bij twijfel kunnen we vooraf overleggen.

  • Behandelingen rond voedertijd worden niet gegeven. Een hongerig paard kan immers niet ontspannen tijdens een behandeling.

  • Een behandeling wordt gegeven in een rustige omgeving, drukte is absoluut te vermijden. Plan een behandeling altijd op een rustig moment. Indien de omgeving te druk is, kan een behandeling geweigerd worden.

  • U bent als eigenaar ten allen tijde verantwoordelijk voor uw paard. Bij het maken van een afspraak met Aruna accepteert u de algemene voorwaarden.

  • Aruna is niet opgeleid om diagnoses te stellen, alleen een veearts mag dit. De Shiatsu behandeling is een aanvulling op de totale verzorging van uw paard en is nooit ter vervanging van reguliere veterinaire zorg. Raadpleeg daarom altijd eerst uw vertrouwde veearts.

VOOR

De behandeling activeert het zelfhelende vermogen van het lichaam. 
Als eigenaar bent u echter ook verantwoordelijk voor het herstel van uw paard.

 

Om u hierbij te helpen kunt u de onderstaande algemene adviezen opvolgen:

Na de eerste behandeling bij Shiatsu geldt tenminste 24 uur

Dit betekent: niet rijden, wel bewegen!  Vrij bewegen in weiland of paddock en dagelijks rechte lijnen aan de hand stappen is belangrijk voor het herstel. Waarom stappen en bewegen? Stap is een viertakt beweging, het meest mobiliserend voor de wervelkolom en belast het lichaam niet waardoor het paard zich direct weer

vastzet. Beweging is belangrijk voor een goede doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen.

 

Na 24 uur

Rustig aan en vooral ontspannen beginnen. 
Vraag nog niet teveel van uw paard. Het lichaam moet de tijd krijgen zich aan te passen aan de nieuwe situatie en zijn rug goed leren gebruiken. Wissel oefeningen en trainingen af. Variatie is voor uw paard van essentieel belang, niet alleen na een behandeling.

 

Na een paar dagen

Heeft u het lichaam van uw paard de kans gegeven om zich door rust en ontspannen arbeid te ontdoen van afvalstoffen. Nu kunt u vanuit de ontspanning beginnen meer van uw paard te vragen en weer opbouwen naar het eigen trainingsniveau. Het lichaam heeft tijd nodig voor herstel.

Indien u nog vragen heeft na de behandeling mag u altijd contact opnemen

NA