HONDEN SHIATSU

TOEKOMST!

NA DE OPLEIDING VOOR PAARDEN.

Loopt jouw  hond al met een kwaal rond zonder dat jij daarvoor een verklaring vond?

 Had ook jouw dierenarts geen verklaring, ondanks vele behandelingen? Dat kan.

De moderne wetenschap verklaart niet alles. Zo ontstaat het risico dat je onnodig (sterke) medicatie gebruikt,

maar niet op de kracht van het lichaam vertrouwt.

Ons lichaam biedt echter van nature heel wat helende kracht.

Ook het lichaam van je dier!

Voor de helende klachten te ontdekken en wil gebruiken voor de dieren,  ben ik nu in  opleiding voor Shiatsu voor paarden & honden bij Equina. Tijdens mijn opleiding moet ik veel oefenen op honden, en ben ik opzoek naar honden met klachten die  ik zou kunnen behandelen.

Heeft u hond één van deze klachten of als u twijfels mag je mij gerust eens contacteren.

KLACHTEN & SYMPTOMEN

Een of meerdere Aruna-behandelingen kunnen bij een brede waaier aan symptomen/klachten een oplossing bieden. Hieronder lijsten we een aantal van meest voorkomende klachten op bij honden die met shiatsu kunnen verholpen worden.

Bij heel ernstige situaties zoals breuken, ernstige bijtwonden, acute allergische reacties, hoge koorts is het belangrijk om ALTIJD de dierenarts te raadplegen. In deze gevallen kan Aruna enkel een ondersteunende rol spelen om het genezingsproces te bevorderen.

Voor elke hond de juiste behandeling.

VACHTPROBLEMEN

Mok is een verzamelnaam voor huidirritaties aan het onderbeen vooral aan de kootholte, vaak gekenmerkt door rode eczeem-achtige plekken, schilfers, korstjes of kloven, jeuk, kreupelheid en soms zwelling

oorzaak van mok:

HOESTEN

PPID is een aandoening die veel voorkomt bij oudere paarden. Uit onderzoek blijkt dat PPID één van de oorzaken is van hoefbevangenheid.

 

symtomen van PPID:

 • meer drinken en plassen

 • lusteloos en sloom​
 • dikke buik
 • verandering van de vacht, dikker, krullende en zwaar beharing over lichaam.
STINKENDE HOND

Dit is een veel voorkomende oorzaak van een stinkende hond. ... Honden met een huidprobleem hebben vaak en vettige, schilferige en rode huid. Hond stinkt: Een (ernstige) huidontsteking kan slecht ruiken. een aangepast dieet is meestal de oorzaak van een ' stinkende hond'

SPIJSVERTERING

problemen met de spijsvertering kan je herkennen door gewichtsverlies of - toename, abnormale stoelgang,..dit kan zich uiten in problemen onder meer huid, vacht, spieren en gewrichten

ROTTE TANDEN

Veel honden krijgen (op oudere leeftijd) last van een vieze geur uit de bek. Meestal wordt dit veroorzaakt door gebitsproblemen. Tandplak, ontstoken tandvlees of zelfs rotte tanden of kiezen kunnen deze geur veroorzaken. ... Vaak eet de hond nog wel.

STINKENDE ADEM

Slechte adem bij de hond. Als u elke keer als de hond zijn bek open doet achteruit moet deinzen, dan heeft hij wellicht last van slechte adem. Alle honden ruiken uit hun bek, maar meestal is dit een redelijk neutrale geur. Pas wanneer de geur echt vies is, kan dat wijzen op tandproblemen of maagproblemen. 

HERNIA

een hernia ontstaat door een scheurtje in de tussenwervelschijf waardoor de gel-achtige kern naar buiten loopt en tegen de zenuwen drukt. dit veroorzaakt pijn dat over het hele lichaam kan uitstralen

SNEL AFGELEID ZIJN

snel afgeleid zijn, of vaak schrikken kan bij honden heel vervelend zijn tijdens gehoorzaamheidstraining.

HOOFDPIJN

Doffe ogen, hoofd niet laten aanraken - wegkruipen - hoofd is warm tussen ogen en oren

LOOPNEUS

De loopneus van uw hond kan te wijten zijn aan iets dat een verstopping veroorzaakt. ... Wanneer de loopneus crème/geel/groen van kleur is heeft uw hond waarschijnlijk een ontsteking.

MANKEN - KREUPEL

Manken of kreupelheid is het geval wanneer 1 poot minder belast wordt dan de andere. Pijn is meestal de oorzaak, en deze pijn kan op verschillende plaatsen zitten: heupen, rug, benen,..

ALLERGIEEN

Honden reageren soms allergisch op hun voeding. Bij een allergische reactie zal het immuunsysteem histamine vrijgeven, een stof die de symptomen van de allergie veroorzaakt. De meeste honden vertonen vooral huidklachten zoals een huidontsteking, dikwijls met kale plakken en jeuk tot gevolg.

KENNELHOEST

Kennelhoest (infectieuze tracheobronchitis) is een zeer besmettelijke aandoening van de luchtwegen. De ziekte wordt overgedragen door nauw contact met een geïnfecteerde hond en komt relatief vaak voor in kennels.

OORONTSTEKING

Oorontsteking is een van de meest voorkomende kwalen bij de hond. We maken een onderscheid in acute oorontsteking (klachten sinds enkele uren tot een week) en chronische oorontsteking (klachten sinds enkele weken tot enkele jaren

 • Schudden met de kop

 • Krabben aan het oor

 • Kop schuin houden met het ontstoken oor omlaag

 • Piepen bij aanraking (pijn!)

 • Veel oorsmeer of pus aan de binnenkant van de oorschelp

 • Penetrante geur uit de oren

 • Verdikking van de gehoorgang

 • Doofheid/slechthorend

KLAMME VACHT

de hondenvacht moet zacht, droog en geurloos zijn. een klamme of vettige vacht is een teken dat er iets aan de hand is.

HALSBAND NIET LATEN AANDOEN

honden die hun halsband niet willen laten aandoen wijst meestal op pijn in de nek en hals